Presence of the Heart

Ga jij het leven echt aan met alles wat is?


Onlangs heb ik de documentaire over Paramahansa Yogananda bezocht.

Een groot spiritueel leraar, die de Yoga naar het Westen heeft gebracht.

Hij was niet alleen een bevlogen goeroe, maar ook een mens die op zijn pad van Zelf Realisatie, Verlichting, voor grote uitdagingen heeft gestaan.

Een uitspraak van Yogananda die mij raakte was: “Als je je Zelf echt kunt veranderen, dan kun je heel de mensheid veranderen.”

Het pad naar Zelf Realisatie, naar je Ware Zelf is het volledig aangaan van het leven zelf.

Ga jij het leven echt aan met alles wat is: Ziekte, pijn, onmacht, boosheid, verdriet, verveling, ongeduld, somberheid, afwijzing?

Of wil je eigenlijk alleen maar plezier, je goed voelen, gezien worden etc.?

En ga jij al dat andere liever niet aan? en als je zegt dat je het wel aan gaat is dat ook alleen maar omdat je het eigenlijk niet kunt ontlopen?

Maar het echt aangaan, het echt volledig laten zijn, het als het ware laten Zijn zonder te oordelen, dat kan alleen vanuit je Ware Zijn, jouw open hart. Zonder al die gedachten en/ of vooroordelen van de mind.

Maar wat doet jouw hart(energie) vaak bij pijn, verdriet, onmacht, boosheid, ziekte, het gevoel om afgewezen te worden, kritiek te krijgen; Het zet zich dicht of gedeeltelijk dicht.

En de volgende keer dat er dan weer een 'ellendige' situatie of gevoel opkomt wordt al dat andere getriggerd . Misschien zet jij je hart in deze voor jou niet leuke gevoelens soms een stukje open en laat je het toch een beetje stromen, maar wellicht nooit genoeg om volledig vrij te zijn, om alles echt te laten zijn.

Bij de meeste mensen zit het ware zielshart als het ware verstopt onder al die lagen van pijn, frustratie etc. en is het niet volledig open in elke situatie, in elke gemoedstoestand.

Durf jij je zielslicht echt te laten ontwaken, durf jij je hart echt open te laten gaan en staan bij elke emotie- gevoelens die zich aandienen?

Zodat jij werkelijk altijd verbonden blijft met de bron van Liefde waaruit jij werkelijk bestaat.Gezondheid is niet je belangrijkste

bezit, dat is je vrijheid

“Gezondheid is niet je belangrijkste bezit, dat is je vrijheid”

Waarom ik deze uitspraak aanhaal, omdat deze mij raakte. Veel mensen denken dat ze alles kunnen bezitten en dat alles maakbaar is. Daarmee bedoel ik niet de zaken op materieel gebied, maar niet materiele dingen zoals gezondheid , relaties.

Gezondheid is niet maakbaar ook al willen de media, gezondheidsgoeroe’s en zelfs de overheid ons dat doen geloven. Zelfs als je gezond leeft in jouw ogen kan ziekte je op de een of andere dag overvallen.

Gezond Zijn biedt een hele grote mate van vrijheid, vrijheid waar je je vaak niet bewust van bent als je gezond bent, maar vaak pas ziet als je niet gezond bent.

Toch kun je ook vrijheid ervaren in ziekte, Echte vrijheid zit namelijk verborgen in jouw hart jouw oorspronkelijke Zelf ,in jouw hartsenergie is er altijd het Zijn in zijn totaliteit.

Wat ik daarmee bedoel is dat als jouw hartsenergie open is, er vanuit jouw hart alles volledig mag zijn , echt volledig mag zijn wat er in dat moment aanwezig is en wat er in het moment zich aandient.

Dat kan ziekte zijn, verdriet, plezier, pijn, verveling etc. En omdat jij vanuit jouw hartsenergie er alles volledig kan laten zijn en laat stromen ervaar je in alles vrijheid. Namelijk de vrijheid om volledig te ZIJN.


Leven vanuit
onvoorwaardelijke Liefde


Onvoorwaardelijke liefde stelt geen verwachtingen, maar loopt ook niet weg om echt vanuit het zuivere hart aangeraakt te worden om nieuwe verbindingen aan te gaan, die puur, zuiver en onbevangen zijn.

Waardoor jij ziet wie jij werkelijk bent.

Je Ziel

Je Liefde

Je Ware Zelf

Je hoeft niet eerst alles op te lossen wat jouw niet meer dient. Je hoeft niet te vluchten. Je hoeft niet tegen jezelf te zeggen dat je eerst bepaalde gevoelens dient te helen.

Je hoeft als het ware alleen maar in het bad van onvoorwaardelijke liefde te springen, die nooit en te nimmer jouw ware zelf zal verloochenen.

Die juist jouw ware zelf zal laten zien, verankeren en zal laten stralen verbonden voor altijd met die bron van onvoorwaardelijke liefde, die vol van vertrouwen, vrijheid en heelheid is en die jou dat ook laat zien als je dit toelaat.